Pomysł na niebagatelną kolację :-), przepis z kartki kalendarza...Składniki:2 duże czerwone cebule obrane i pokrojone w pióra2 łyżki brązowego cukru2 łyżki octu balsamico1 op. ciasta francuskiego100g sera feta pokruszonego na małe kawałkikilkanaście oliwek bez pestekodrobina oliwy z oliwekWykonanie:Na oliwie przesmażyć cebulę. Dodać cukier, ocet balsamico i smażyć ok. 5 minut, aż sos będzie miał konsystencje syropu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia. Boki ciasta delikatnie zagiąć do góry. Na cieście rozłożyć cebulę, posypać fetą, posiekanymi oliwkami i skropić oliwą z oliwek.Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st.C ok. 15 minut, aż ciasto urośnie i się przyrumieni.Smacznego :-)