Wykonanie
Składniki: (na 10
ciastek)* 250 g.
ciasta francuskiego* puszka
ananasa (przeważnie ok10 krążków)*
wiśnie - ja użyłam zeszłorocznych drylowanych zamkniętych na zimę w słoiku:)*
cukier puderAnanasa z puszki bardzo dokladnie odsączamy z zalewy , możemy dodatkowo wysuszyć papierem.Z
ciasta francuskiego wycinamy naczyniem (ok 3cm szerszym niż krążek
ananasa) kółka. Ukladamy na cieście
ananasa i zaklejamy dokładnie z każdej strony zakładając na fragment
ananasa. Do środka wciskamy wisienki ja zmmieściłam po trzy na
ciastko.
Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na ok 25 minut do czasu zarumienienia ciasta.Po upieczeniu układamy do wsytygnięcia i posypujemy
cukrem pudrem ( lub jak ktoś lubi w trakcie pieczenia można posypać
brązowym cukrem który sie skarmelizuje na ananasie)