ßßß
 
            
         Składniki:* 1/2 piersi z kurczaka* makaron z jednego opakowania zupki chińskiej* pół opakowania mrożonki chińskiej z grzybkami mun i bambusem* pół szklanki bulionu* przyprawa chińska (ja korzystam z Kamisa "5smaków")* opakowanie papieru ryżowego* olejPierś z kurczaka drobno pokroić, obtoczyć w przyprawie i obsmażyć, pod koniec smażenia dodać warzywa z mrożonki - całość zalać bulionem. Gdy się zagotuje, dołożyc połamany na kawałki makaron wyłączyć gaz i pozostawić na patelni - po kilku minutach makaron napęcznieje. Farsz dokładnie wymieszać i jeszcze chwilkę pogotować tak by odparowała resztka bulionu , której nie wchłonął makaron.Następnie placek papieru ryżowego zanurzyć na kilka sekund w letniej wodzie - zmięknie. Nałożyć łyżkę farszu przykryć nadzienie , zagiąć rogi - zawijamy jak sajgonki. Wygląda to w rezultacie tak jak poniżej:
Składniki:* 1/2 piersi z kurczaka* makaron z jednego opakowania zupki chińskiej* pół opakowania mrożonki chińskiej z grzybkami mun i bambusem* pół szklanki bulionu* przyprawa chińska (ja korzystam z Kamisa "5smaków")* opakowanie papieru ryżowego* olejPierś z kurczaka drobno pokroić, obtoczyć w przyprawie i obsmażyć, pod koniec smażenia dodać warzywa z mrożonki - całość zalać bulionem. Gdy się zagotuje, dołożyc połamany na kawałki makaron wyłączyć gaz i pozostawić na patelni - po kilku minutach makaron napęcznieje. Farsz dokładnie wymieszać i jeszcze chwilkę pogotować tak by odparowała resztka bulionu , której nie wchłonął makaron.Następnie placek papieru ryżowego zanurzyć na kilka sekund w letniej wodzie - zmięknie. Nałożyć łyżkę farszu przykryć nadzienie , zagiąć rogi - zawijamy jak sajgonki. Wygląda to w rezultacie tak jak poniżej: Gotowe sajgonki smażymy kilka minut na glębokim tłuszczu do osiagnięcia złotobrązawego koloru.
Gotowe sajgonki smażymy kilka minut na glębokim tłuszczu do osiagnięcia złotobrązawego koloru.