Wykonanie
Od czasu do czasu funduję sobie witaminową bombę w postaci koktajlu z zielonej
pietruszki,
cytryny,
miodu i
wody. Dzisiaj zabrakło mi
cytryny, popatrzyłam na miskę z
owocami i stwierdziłam, że
czemu by nie spróbować z
pomarańczą :)
Składniki:Mały pęczek zielonej
pietruszki1
pomarańczałyżeczka
mioduszklanka
wodyPrzygotowanie:
Pietruszkę płuczemy i wkładamy do wysokiego wąskiego naczynia.
Pomarańczę obieramy, wyjmujemy pestki, dzielimy na kawałki i dokładamy do
pietruszki.Blendujemy. Dokładamy
miód i jeszcze chwilkę blendujemy. Dolewamy
wodę, mieszamy i gotowe!
Pomarańcze są dużo słodsze niż
cytryny, więc można dać dużo mniej
miodu, ale nie powinno się go pomijać, bo
owoce dzięki niemu miękną.Ilość
wody trzeba dobrać do własnego smaku :)
Smacznego! :)