ßßß
Składniki: (na tortownice o średnicy 24 cm)WAŻNE ABY SKŁADNIKI MIAŁY TEMPERATURĘ POKOJOWĄ250 g masła1 szklanka cukru pudru (następnym razem użyję ciut więcej)2 łyżeczki esencji waniliowej3 jaja2,5 szklanki maki wymieszanj z 1pełna łyżeczka proszku do pieczenia2/3 szklanki mlekamaliny
Przygotowanie:1. Miękkie masło, cukier i ekstrakt z wanilii ucierać mikserem aż uzyskamy puszysta masę.2. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku miksując za każdym razem do idealnego połączenia składników.3. Dodać połowę mąki do masy maślanej - wymieszać. Dodać połowę mleka- wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Czynność powtórzyć z pozostałymi składnikami.4. Piekarnik nastawić na temp 180C, przygotować tortownicę wykładając ja papierem.5. Ciasto wylać do formy, na górę wyłożyć maliny. Piec 60 min do momentu suchego patyczka.




Smacznego:)