ßßß
Składniki:składniki suche:1,5 szklanki mąki (ja użyłam pół na pół pszennej i razowej)3 łyżki kakao0,5 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki przeprawy do piernikówskładniki mokre:2 jajka4 łyżki oleju2 łyżki miodu1 szklanka mlekadodatki :100 g marcepanu pokrojonego w kostkę30 g żurawiny50 g groszków czekoladowychcukier puder do posypania
Przygotowanie:1. W jednej misce dokładnie wymieszać składniki suche.2. W drugiej misce wymieszać dokładnie składniki mokre.3. Połączyć zawartość misek wlewając składniki mokre do suchych składników Wymieszać tylko do ich połączenia. Ważne aby nie mieszać za długo.4. Dodać pozostałe dodatki i jeszcze raz wymieszać. Wylać ciasto do wyłożonej papilotkami formy na muffinki.5. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 min w temp 180 C. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku.6. Wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Smacznego:)