ßßß
Składniki:2 szklanki zmielonych ciastek owsianych (jest to ok 1 opakowanie)1/2 szklanki masła2 szklanki wiórków kokosowych1 puszka skondensowanego mleka słodzonego1/2 szklanki blanszowanych migdałów1 szklanka gorzkiej i mlecznej czekolady pokrojonej w kostkęPrzygotowanie:1. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nastawiamy na temp 180 C.2. W naczyniu mieszamy zmielone ciastka i roztopione masło, aż otrzymamy jednolitą, gładką masę. Nakładamy ją na dno wcześniej przygotowanej foremki i pieczemy 12-15 min.3. Łączymy wiórki kokosowe i mleko w małym naczyniu. Polewamy nimi upieczone ciasto, a następnie na tą warstwę nakładamy migdały. Pieczemy 15-18 min lub do momentu kiedy migdały będą przypieczone.4. Wyciągamy z piekarnika i posypujemy po wierzchu kosatkami czekolady. Można wsadzić jeszcze na chwilkę do piekarnika aby się lekko rozpłynęła.5. Czekamy parę minut, aż wiórki się rozpuszczą i ponownie posypujemy nimi ciasto. Studzimy całkowicie w foremce.
Smacznego:)