Wykonanie
autor przepisu Viola
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/-1047073179.jpg)
500 g
mąki pszennej300 ml ciepłej
wody2 łyżeczki sypkich
drożdży50 g
masła1 płaska łyżeczka
soliDo dużej miski wsypujemy
mąkę,
drożdże i
sól, mieszamy.Wlewamy
wodę, mieszamy. Przekładamy ciasto na blat roboczy oprószony
mąką, dodajemy
masło i dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy przykryte ściereczką na ok 10 min.
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/-1946322675.jpg)
Po tym czasie jeszcze raz wyrabiamy nasze ciasto, następnie formujemy wałek z którego odcinamy kawałki, by mogły powstać nasze cudeńka :DMoje sposoby :)Bułeczka Muszelka
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/-300997244.jpg)
Zaplatany Rogalik
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/28456390.jpg)
Warkoczykowy Paluch
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/1984540278.jpg)
(Nie)
zwykła Bułka![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/-1462598486.jpg)
Bułeczki układamy na macie silikonowej lub na papierze do pieczenia, zachowując odstępy
między nimi. Przykrywamy sciereczką i odstawiamy na 40 min do wyrośnięcia.Pieczemy w temp. 180 st we wcześniej nagrzanym piekarniku.Mniejsze wyroby ok 20 min zaś większe ok 30 min.
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/-1963869482.jpg)
Po tym czasie pozostaje nam tylko delektować się zapachem, wyglądem i smakiem :)
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/1845376621.jpg)
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_by-ciekawie-zaczac-dzien/l/-457072623.jpg)
BON APPÉTIT !