Składniki na 20 kulek1/2 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego2 łyżki kakao2 żółtka6 tabletek słodziku lub inne słodzidłoPół łyżeczki aromatu śmietankowego1 łyżka serka homogenizowanego 0% tłuszczu bez dodatku cukruPOSYPKA WEDŁUG UZNANIATrochę płatków migdałowychSiemię lnianeZiarna sezamuWiórki kokosowePrzygotowanieTabletki rozpuścić w odrobince gorącej wody. W dużej misce do żółtek wlewamy słodzik, aromat, serek homogenizowany i mieszamy, dodajemy mleko w proszku i kakao. Gotową masę wylewamy do naczynia - najlepiej do silikonowej foremki, bo później łatwo odchodzi. Po nałożeniu masę zasypujemy posypką - wiórkami lub nasionkami - co kto lubi. Wygładzamy powierzchnię przez papier do pieczenia. Zostawiamy w lodówce na parę godzin. Ja zostawiłam znów na noc.Następnego dnia wyjmujemy masę z foremki i odrywamy po kawałku formując kulki. Obtaczamy je też dowolnie w jakiejś wybranej posypce.Takie kulki możemy jeść jak czekoladki z bombonierki lub wrzucić do ciasta jako "wkładkę" czekoladową :)To fajny pomysł gdy mamy chęć na czekoladę.SMACZNEGO SIOSTRY!