Wykonanie
Składniki2 puszki
białej fasoli2
jajka od szczęśliwej
kury, z wolnego wybiegu!!2 łyżeczki suszonego
lubczyku1 łyżeczka sproszkowanych
suszonych pomidorów lub
słodkiej papryki1 łyżeczka
soli morskiej gruboziarnistej1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaPrzygotowanie
Fasolę mielimy lub blenderujemy na puree. Wbijamy do niej
jajka, mieszamy na gładko i wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie mieszamy z resztą składników a grubiziarnistą
solą posypujemy wierzch. Wstawiamy w silikonowej foremce do piekarnika nagrzanego na 180*. Pieczemy 35 minut i pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.
Taki pasztet nadaje się do śniadania i obiadu. Koniecznie podawajcie go z jakimś sosem. To wysokobiałkowe jedzonko dobre jest na posiłek przed treningiem!
Co do
suszonych pomidorów to przywiozłam sobie tą
przyprawę z Hali Targowej z Wrocławia. Na półkach sklepowych nie widziałam takiej więc myślę, że jeśli nie uda Wam się jej kupić to można zamiennie użyć innej charakterystycznej
przyprawy -
słodkiej papryki,
curry lub czegoś innego ale mocnego!SMACZNEGO SIOSTRY!