ßßß
Dla 4 osob:4 cukinie8 pomidorow sredniej wielkosci1 lyzka octu balsamicznegosol, pieprz, cukier150 g fety koziej50 g oliwek (wzielam zielone, ale moga byc tez czarne)100 ml bulionu warzywnegoCukinie umyc, obciac koncowki i przekroic wzdluz, wydrazyc srodek i drobno posiekac. Pomidory sparzyc, obrac ze skorki, pokroic na cwiartki, wyjac nasiona i drobno posiekac. Doparwic do smaku sola, pieprzemi cukrem, zalac octem i wymieszac, dodoac mazsz z cukini. Ser pokroic w kostke, oliwki w talarki. Dodac do reszty masy i wymieszac. Napelniac masa cukinie. Przelozyc do naczynia (lub mniejszych naczyn) do zapiekania. Zalac bulionem. Wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200°C ok. 15 minut.Przepis z: "Lisa. Kochen und Backen". nr 07/2012środa, 29 lipca 2015, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »