Wykonanie
Banany stanowią doskonałą bazę do przyrządzania deserów
lodowych.Pyszne, naturalne i łatwe do przygotowania.Nadwyżkę dojrzałych
bananów można pokroić, włożyć do pojemniczka i wstawić do zamrażarki. Kiedy uzbiera się odpowiednia ilość wystarczy włożyć je do blendera /musi
mieć odpowiednią moc i najlepiej schłodzoną miskę/, dorzucić kilka zmrożonych np.
truskawek ,odrobinę
jogurtu lub
śmietanki , zmiksować i
lody gotowe.Ktoś ,kiedyś wpadł na jeszcze lepszy pomysł .........
Wystarczy przygotować/mniej więcej/2-3
banany, ok. 1/2 szklanki masy czekoladowej, kolorowa posypka /można zamienić na
orzechy,
kokos migdały/Obrane
banany należy pokroić na mniejsze kawałki /wystarczy na pół/ , nabić na patyczek do
lodów / użyłam patyczków do szaszłyka/ , zanurzyć częściowo lub całkowicie w rozpuszczonej w kąpieli
wodnej czekoladzie /można dodać
masła orzechowego lub nutelli /, posypać dowolną posypką
cukrową,
orzechową lub
kokosową , włożyć do lodówki aby
czekolada zastygła lub do zamrażalnika na ok.2 godziny i
lodowy deser gotowy....zapewniam,że dzieciaki to lubią...