ßßß Cookit - przepis na Migdałowe kruche ciasto

Migdałowe kruche ciasto

nazwa

Wykonanie

Takie kruche ciasto idealne jest jako spód do tarty albo jako spód do np.do sernika lub innego ciasta na zimno..a ja wykorzystałam do ... zobaczycie w następnym poście...napiszę tylko tyle..było pysznie...
1 szkl. mąki
1/2 kostki margaryny
2 łyżki mielonych migdałów
1 żółtko
1 łyżka kwaśnej śmietany
Z wszystkich składników zagnieść ciasto ,zawinąć w folię spożywczą na i odłożyć na 30 minut do lodówki.Następnie ciasto rozwałkować i przełożyć do formy.Nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20-25 minut. Wystudzić.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/08/1435-migdaowe-kruche-ciasto.html