Wykonanie
1 op.
galaretki truskawkowej2 łyżki kremowego
twarogu50 ml
syropu truskawkowegoDodatkowo:100 g
gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w szklance
wody (250 ml), mieszamy dokładnie do całkowitego jej rozpuszczenia. Gdy nieco przestygnie dodajemy stopniowo po łyżce
twarogu, mieszamy do całkowitego połączenia składników, na koniec uzupełniamy
syropem truskawkowym, mieszamy.

Niewielka formę o wymiarach ok. 22x10 cm wykładamy folią aluminiową i przelewamy masę. Sernik wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.Gdy masa zupełnie zastygnie wyciągamy ją z formy i za pomocą foremek lub noża wycinamy kształty.

Fanom
czekolady polecam rozpuścić tabliczkę
gorzkiej czekolady w kąpieli
wodnej (w miseczce nad garnuszkiem z gotującą się
wodą) i przygotować dekoracje, lub zanurzyć w wystudzonej płynnej
czekoladzie mini serniczek... Pychota! :)Smacznego! :)


