Wykonanie
Spędziłam wczoraj przemiły wieczór z moimi Przyjaciółmi, m.in. grając w starą, polską wersję Monopoly, czyli Fortunę ;)Oprócz trunków, przydały się mini przystawki. Leciutkie, w sam raz na jeden kęs i o oryginalnym smaku. Podawane na ciepło zniknęły w mgnieniu oka.Składniki:1
bagietkamasło (do posmarowania kanapeczek)150 g
serka brie1
gruszkakilka
orzechów włoskich (5-6)kilka kostek
gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:Myjemy
gruszkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe plasterki. Siekamy
orzechy na dość duże kawałki.
Serek brie kroimy w plasterki.
Bagietkę kroimy na kromeczki, smarujemy
masłem i wykładamy na każda kromkę kawałek
serka,
gruszki i posypujemy
orzechami. Kanapeczki wkładamy na kilka minut do rozgrzanego 100 st. piekarnika, bądź na moment do mikrofalówki - tak, by masełko się rozpuściło.Rozpuszczamy
gorzką czekoladę i delikatnie skrapiamy nasze mini kanapeczki. :)Smacznego! ;)