Składniki dla dwóch osób:2 jednakowej wielkości, kształtne pomidory2 małe opakowania koziego twarożku1 pieczona czerwona paprykaświeża bazylia2 garście sałatyPrzygotowanie:Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, pozostawiając jej trochę przy szypułce. Przecinamy w poprzek na 2/3 wysokości. Środek pomidora wydrążamy.Twarożek kozi ucieramy na gładką masę, w razie potrzeby, jeżeli jest za gęsty, dodajemy odrobinę śmietanki lub jogurtu naturalnego. Dodajemy odrobinę drobno posiekanych listków bazylii i schładzamy.Przygotowujemy sos paprykowy: marynowaną paprykę miksujemy z odrobiną oliwy z marynaty, przyprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.Na talerz nakładamy łyżkę sosu z papryki. Pomidora faszerujemy twarożkiem przy użyciu szprycy z gwieździstą końcówką, lub przy pomocy łyżki - przykrywamy górną cześcią pomidora i całość kładziemy na talerzu z sosem. Dekorujemy świeżymi ziołami i podajemy z sałatą, kiełkami lub zielonym groszkiem.