Wykonanie
Choć statystyki z czystej ciekawości
śledzę na bieżąco, to ostateczny przegląd minionego roku nieco mnie zaskoczył. Zwróćcie proszę uwagę zwłaszcza na pierwsze trzy, najczęściej wyświetlane przepisy kulinarne, które podaję już w początkowej części tego tekstu ;-)Dziękuję za wszystkie e-maile, które przysyłacie i za komentarze pod wpisami na ArtKulinaria oraz na Facebooku . Cieszy mnie każdy sygnał, że artykuł Was zainteresował, przepis się udał, danie smakowało. Pomaga to również pozostałym Czytelnikom podjąć decyzję o wypróbowaniu przepisu. A dodatkowe pytania oraz moje odpowiedzi stanowią świetne dopełnienie treści w tych aspektach, które Was interesują.W minionym roku…Wpisy pojawiały się ze średnią częstotliwością co 3 dni. Jak na ograniczoną ilość naszego czasu to całkiem niezły wynik :-) Czasem przerwy bywały dłuższe, czasem wena i okoliczności sprzyjały kulinarnym i piśmiennym działaniom. Tak czy inaczej
będę zadowolona, jeżeli podobną częstotliwość uda się utrzymać w obecnym roku, choć najchętniej dodawałabym wpisy codziennie!A teraz kilka statystyk o wyświetleniach naszych wpisów.Najczęściej wyświetlane przepisy kulinarne świadczą o tym, że zdecydowanie lubicie piec ciasta ;-) I co ciekawe, podobnie jak ja kochacie słodkie tarty ;-) Oto TOP 3 przepisy kulinarne:1.
Tarta ze
śliwkami i kremem pâtissière. Z nutą
cynamonu.
Tarta jest rzeczywiście absolutnie świetna. I jeżeli ktoś z Was jeszcze tej tarty nie próbował, to szczerze polecam - zapamiętajcie ten przepis i koniecznie wypróbujcie go w sezonie.2.
Tarta z masą karmelową i
czekoladowym ganache .3.
Tarta z
orzechami włoskimi i karmelową polewą .Najczęściej czytane wpisy z działu szkoły gotowania oraz kulinarnych porad :1. Naleśniki – przepis podstawowy2. Klarowanie
masła – przepis krok po kroku3. Jak zrobić rozczynNajczęściej czytane artykuły/felietony :2. O muffinach i cupcakes. Na czym polega różnica3. Laboratorium smaku - polskie
sery zagrodoweZaglądając na statystyki blogowych wpisów Rafała - największą poczytnością cieszyły się Pocztówka z wakacji – wyluzowanie oraz Wspomnień czar z prezydencją w tle .Co poza tym wydarzyło się na ArtKulinariach w ubiegłym roku?... wprowadziliśmy boks „Zostańmy w kontakcie”, który umożliwi Wam szybki wybór dogodnej formy subskrypcji naszej strony.... poprawiliśmy formę wyświetlania komentarzy oraz dodawania odpowiedzi do poszczególnych wpisów.... uruchomiliśmy na stronie wyszukiwarkę Google, która w bardziej przyjazny dla Was sposób wyszukuje potrzebne przepisy.... naszą stronę odwiedza wielu obcojęzycznych Czytelników i Czytelniczek. Aby ułatwić im korzystanie z ArtKulinariów i naszych przepisów kulinarnych, zamieściliśmy w widocznym miejscu Translator Google .... zabezpieczyliśmy grafikę przed kopiowaniem. Problem niekontrolowanego kopiowania zdjęć w
sieci jest tak bardzo powszechny, że nie chciałabym, aby i moim zdjęciom przytrafiło się przywłaszczenie przez kogoś, kto nie szanuje praw autorskich. Moje fotografie można wykorzystać na własnym blogu, jednak do tego celu każda z nich opatrzona jest kodem (wyświetlanym po kliknięciu prawym klawiszem myszki), który po skopiowaniu i umieszczeniu w treści pozwoli na legalne jej wykorzystanie.... pod sam koniec roku osiągnęliśmy piękną liczbę 1000 fanów na Facebooku. Dziękujemy!A kolejne plany?Pojawi się już wcześniej sugerowana przez Was opcja drukowania przepisów. Wersję próbną możecie zobaczyć na przykładzie tego przepisu . Jeszcze nie wiem, czy będzie ona ostateczna, jednak myślę, że drukowanie dokumentów PDF stwarza możliwość ładnego graficznie układu, który po włożeniu do koszulki pozwoli stworzyć własną książkę kucharską. Jak Wam się taka opcja podoba?Strona główna wymaga według mnie małej kosmetyki - zmiany nie będą wielkie, ale wniosą dodatkową przejrzystość ostatnich wpisów.Z pewnością też pojawią się takie koncepcje, które przyjdą mi do głowy niespodziewanie :-)Jeżeli macie własne pomysły na to, co chcielibyście zobaczyć na ArtKulinaria, co jest dla Was niewygodne lub mało funkcjonalne - piszcie o tym w komentarzach. Napiszcie też, który z przepisów jest Waszym ulubionym :-)

,