Wykonanie
poniedziałek, 14 Styczeń 2013, autor: blue_megi, 11 Komentarzy »Zapraszam na szybkie do przygotowania ciasto z
krakersów przekładanych budyniowym kremem z
kokosem. Ciasto jest bardzo proste i na pewno uda się również osobom początkującym w kuchni. A do tego jest bardzo smaczne. Polecam
Składniki:2 paczki
krakersówkostka miękkiego
masłabudyń śmietankowyszklanka
wiórków kokosowych0,5 litra
mleka3 łyżki
cukruBudyń wsypujemy do 125 mililitrów
mleka i dokładnie mieszamy. Jeśli
budyń jest bez
cukru, dosypujemy go 3 łyżki. Resztę
mleka podgrzewamy w rondelku. Gdy się zagotuje wlewamy zimne
mleko z proszkiem budyniowym. Mieszamy, aż masa zabulgocze. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy pół szklanki
wiórków kokosowych, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Średniej wielkości formę do ciasta wykładamy
krakersami.
Masło przekładamy do miski, dodajemy po łyżce zimny
budyń i ucieramy, aż powstanie gładki krem (ręcznie, nie mikserem). Wykładamy krem na
krakersy pozostawiając niewielką ilość do posmarowanie wierzchu ciasta. Wygładzamy krem i układamy drugą warstwę
krakersów. Pozostałe
krakersy zjadamy ;). Smarujemy je resztą kremu i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wkładamy ciasto do lodówki. Najlepsze jest kolejnego dnia, gdy
krakersy zmiękną i całe ciasto się przegryzie.Smacznego!