Wykonanie
Nie lubię tego czasu kiedy w oczekiwaniu na rozpoczęcie sezonu grzewczego trzeba się grubo ubierać. Zimne wieczory powodują, że człowiek najchętniej nie wychodziłby
spod koca. No chyba, że do kuchni po gorącą
czekoladę, która z pewnością umili taki chłodny wieczór. Cynamonowa nuta przyjemnie łaskocze podniebienia, można ją zastąpić
kardamonem,
imbirem czy tym co kto lubi.
Składniki:350 ml
mleka100 ml
śmietanki kremówki100 g
gorzkiej czekolady1 kawałek kory cynamonowej1-2 łyżki
cukruW małym rondelku podgrzać
mleko ze
śmietanką, dodać korę
cynamonową.
Czekoladę połamać na kawałki, dodać do
mleka, zdjąć z ognia i mieszać , aż
czekoalda się rozpuści. Wyjąć korę i przelać do filiżanek.Smacznego:)