Wykonanie
Przepis na ten
kisiel usłyszałam kiedyś w audycji radiowej. Nie zapisałam szczegółów ale przecież ugotowanie
kisielu nie jest takie trudne. W przypadku
kiwi zapamiętałam jednak, że z
owoców robimy papkę i dodajemy ją do
wody z
mąką ziemniaczaną czyli kolejność jest odwrotna niż w przypadku bardziej tradycyjnych
owoców.
Kisiel wyszedł bardzo delikatny i smaczny. Nie spodziewałam się, że
kiwi tak wspaniale sprawdzi się w takim deserze.
Składniki:3 szklanki
wody2 łyżki
cukru1 czubata łyżka
mąki ziemniaczanej4 dojrzałe
owoce kiwiOwoce obrać, zmiksować na papkę.
Wodę z
cukrem zagotować, gdy się gotuje dodać rozmieszaną w pół szklanki
wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować i wyłączyć. Do powstałego "krochmalu" dodać zmiksowane
kiwi i dokładnie wymieszać. Przelać do pucharków i natychmiast podawać.Smacznego:)