ßßß Cookit - przepis na Yakitori z kurczaka

Yakitori z kurczaka

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Murzynek
Kawa z Zatoki Perskiej »
Składniki:
1 udko z kurczaka ze skórą
1 mały por
tłuszcz do smażenia
150 ml sosu sojowego
6 łyżek cukru
25 ml wytrawnego białego wina lub sake
Podzielić udko na 12 równych kawałków, pora pokroić na ukośne plasterki. Namoczyć w zimnej wodzie drewniane szpadki do szaszłyków. Na każdą szpadkę nabijać na przemian kurczaka i pora. Składniki sosu wymieszać. Szaszłyki smażyć na tłuszczu, co jakiś czas polewając je sosem.
Smacznego:)
sobota, 16 kwietnia 2011, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/04/Yakitori-z-kurczaka.html