ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe ciasto ze śliwkami i gruszkami (bezglutenowe, bez kakao)

Czekoladowe ciasto ze śliwkami i gruszkami (bezglutenowe, bez kakao)

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1,5 szklanki mąki ryżowej (u mnie pół na pół z ryżu białego i brązowego)
0,5 szklanki mąki z tapioki
1 szklanka cukru (lub mniej)
1 łyżeczka gumy guar
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
3 czubate łyżeczki karobu
3/4 szklanki oleju
1 łyżka octu winnego
4 jajka L
ulubione owoce (mogą być mrożone) – u mnie mrożone śliwki i świeże gruszki
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać w misce na gładką masę. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć owoce, lekko je wciskając do środka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę (do suchego patyczka). Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Źródło:http://blog.pasjemamy.pl/?p=912