Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
winiak Lux 40 mililitrówsok z
pomarańczy 120 mililitrów
syrop Grenadine 0.5 łyżek deserowychWykonanie:Do shakera wrzucić parę kostek
lodu i wlewać ingrediencje w następującej kolejności : sok z
pomarańczy syrop,
winiak. Zamknąć szczelnie naczynie i potrząsać 15 sekund, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Do dużej koniakówki włożyć 4 kostki
lodu. Napełnić kieliszek, przecedzając koktajl przez sito. Brzeg kieliszka udekorować grubym plastrem
pomarańczy ozdobionym czerwoną wisienką koktajlową.Uwagi:
winiak Lux - polska
wódka o mocy 43%, otrzymana ze
spirytusu rektyfikowanego z dodatkiem destylatu
winnego,
syrop Grenadine (czyt. grenadin) -
syrop z
owocu granatu.
AlkoholeKoktajleKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10podoba mi się muszę wypróbowaćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: