ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 8 sztukogórki 3 sztukcebula 6 sztukkremówka kwaśna 1 szklaneksałata według uznaniazielenina według uznaniazalewa 1 porcjaocet ziołowy 3 łyżek stołowychwoda niegazowana 3 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz mielony według uznaniaWykonanie:Składniki zalewy zagotowujemy i dodajemy cebulki, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wychłodzenia. ogórki obieramy, kroimy na plastry, kładziemy do miski na to plastry obranych pomidorów potem zalewamy zimna zalewa i odstawiamy do lodówki na 15 min. na półmisku rozkładamy liście sałaty i odsączoną sałatkę, całość przykrywamy ubita śmietana, ponaruszamy zielenina i to można już podać.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: