Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
Wodka chilli 20 mililitrówWytrawny
francuski wermut 5 mililitrówNasączone w
wodce strączki
chili 2 sztuk
Zielona oliwka bez pestki 1 sztukWykonanie:Do barowej szklanicy z
lodem wlać
wódkę i mieszać przez około 30 sekund, aż szkło pokryje się rosą. Do oziębionego koktajlowego kieliszka wlać
wermut, zakręcić kieliszkiem dal zwilżenia jego ścianek i wylać
wino. Jeden strączek
chili przekroić na pół, usunąć nasiona, przeciągnąć strączek przez wypestkowaną
oliwkę, a następnie nadziać ją na koktajlową wykałaczkę z drugim strączkiem
chili. Przelać koktajl przez sitko do przygotowanego kieliszka. Przed podaniem dodać dekorację.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeDrinki (z
Wódką)KoktajleKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: