Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
limonki 4 sztuk
cukier 1 szklanek
wódka 2 litrówWykonanie:
Limonki wyszorować i sparzyć wrzątkiem , delikatnie otrzeć skórkę i włożyć do garnka, zalać
alkoholem , garnek szczelnie przykryć i podgrzewać aż
cukier się całkiem rozpuści. Odstawić Na 30 minut ( nie ściągać przykrywki) następnie przecedzić i wlać do butelek. Gotowe jest już następnego dnia.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeNalewkiKomentarze:Autor: szp4nerData: 2009-11-13te otarte skorki bez bialej warstwy zagotowac i
zrobi sie
likierAutor: IzaData: 2009-01-18Jest napisane: "delikatnie otrzeć skórkę i włożyć do garnka" Czyli samą skórkę!Autor: awasawaData: 2009-01-17Co włożyć do garnka: otarte skórki,
limonki po otarciu skórek czy jedno i drugie?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: