ßßß Cookit - przepis na Domowy koniaczek

Domowy koniaczek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wódka 1 litrów
woda 1 litrów
spirytus 0,25 litrów
śliwki suszone 250 gramów
Wykonanie:
Śliwki zalać alkoholami; spirytusem i wódką do naczynia najlepiej gęsiorka zakorkować szczelnie i odstawić na miesiąc w ciemne miejsce,w czasie leżakowania potrząsać winem parę razy dziennie.Później zlać płyn przez bibułkę a pozostałe Śliwki zalać wodą wymieszać i zakorkować na kolejne 2 dni. Po tym czasie przecedzić i dodać do alkoholu, pozostawić do sklarowania. Po kilku dniach zalać delikatnie wódkę znad osadu i przecedzić przez bibułkę do butelek.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-26
Może być apetyczne spróbuje na urodziny
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4356/Domowy-koniaczek