Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wódka 1 litrów
woda 1 litrów
spirytus 0,25 litrów
śliwki suszone 250 gramówWykonanie:
Śliwki zalać
alkoholami;
spirytusem i
wódką do naczynia najlepiej gęsiorka zakorkować szczelnie i odstawić na miesiąc w ciemne miejsce,w czasie leżakowania potrząsać
winem parę
razy dziennie.Później zlać płyn przez bibułkę a pozostałe
Śliwki zalać
wodą wymieszać i zakorkować na kolejne 2 dni. Po tym czasie przecedzić i dodać do
alkoholu, pozostawić do sklarowania. Po kilku dniach zalać delikatnie
wódkę znad osadu i przecedzić przez bibułkę do butelek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Może być apetyczne spróbuje na urodzinyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: