ßßß Cookit - przepis na Jabłka w polewie toffi

Jabłka w polewie toffi

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka (małe)6 sztuk
cukier 0,5 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Cukier zagotować z miodem, masłem oraz śmietaną. Gotować na małym ogniu ok. 18 minut, aż utworzy się gęsty jasnobrązowy karmel. Umyte, osączone jabłka trzymając za ogonek zanurzyć w karmelu, osączyć, odłożyć na pergamin, az karmel wyschnie. nim karmel zastygnie, w jabłka można wbić (od strony ogonka) patyczki lub laski wanilii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12909/Jablka-w-polewie-toffi