Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
steki z
rostbefu 4 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
czosnek 3 ząbki
rozmaryn 1 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Marynata: oczyszczony
czosnek rozetrzeć ze szczypta
soli i wymieszać z
olejem,
sokiem z cytryny, posiekanymi igiełkami
rozmarynu oraz
pieprzem.Umyte, osuszone
steki posmarować z obu stron marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na 2,5 godziny. Następnie rozgrzać żeliwna patelnię, włożyć
steki i smażyć na średnim ogniu po 9 minut z każdej strony, na rumiano. Usmażone
steki skropić resztą marynaty, przykryć i ogrzewać na małym ogniu 3 minuty. Podawać z grillowanymi warzywami i
czerwonym winem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: molendaData: 2012-02-07od kiedy steak się smarzy wnatarty marynatą z solą?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: