ßßß Cookit - przepis na Bife stek wołowy po argentyńsku

Bife stek wołowy po argentyńsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
steki z rostbefu 4 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
czosnek 3 ząbki
rozmaryn 1 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Marynata: oczyszczony czosnek rozetrzeć ze szczypta soli i wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, posiekanymi igiełkami rozmarynu oraz pieprzem.
Umyte, osuszone steki posmarować z obu stron marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na 2,5 godziny. Następnie rozgrzać żeliwna patelnię, włożyć steki i smażyć na średnim ogniu po 9 minut z każdej strony, na rumiano. Usmażone steki skropić resztą marynaty, przykryć i ogrzewać na małym ogniu 3 minuty. Podawać z grillowanymi warzywami i czerwonym winem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: molenda
Data: 2012-02-07
od kiedy steak się smarzy wnatarty marynatą z solą?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10718/Bife-stek-wolowy-po-argentynsku