Wykonanie
« KROKIETY Z
ZÓŁTYM SEREM I
SZYNKĄSHAKE »2
UDKA Z KURCZAKA LUB 2
PIERSI Z KURCZAKA10 DAG
CEBULI60 DAG WARZYW MIESZANYCH (
MARCHEW,
PIETRUSZKA,
SELER)25 DAG
RYŻU5 DAG TŁUSZCZU
SÓL,
PIEPRZ, SPROSZKOWANA
PAPRYKA,
IMBIRWYKONANIEUdka z wędzonego
kurczaka umyć i ugotować , obrać z kości i pokrajać w paski. Warzywa umyć wraz z
cebulą oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki włożyć do rondla przekładając pokrajanym
mięsem. Dodać tłuszcz . Rondel ustawić na małym ogniu, na płytce ochronnej, podgrzewać często mieszajac, do czasu aż warzywa zmiękną i zaczną wydzielać charakterystyczną miłą woń. Wówczas podlać wrzącym rosołem ugotowanym z wędzonych udek lub wrzącą
wodą ( około 3/4 szklanki). Udusić na małym ogniu do miękkości.
Ryż ugotować , odcedzić i wymieszać z ugotowanymi warzywami i
kurczakiem. Przyprawić do smakuwtorek, 20 marca 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »