Wykonanie
« SURÓWKA Z
OGÓRKÓW KWASZONYCH ...
PARÓWKI Z
SOSEM POMIDOROWYM I ... »40 DAG
BOBU 20 DAG
CEBULI (
SZALOTKI)5 DAG MASŁA LUB
MARGARYNY 3 DAG
KONCENTRATU POMIDOROWEGO 20 DAG
PARÓWEK NATKA PIETRUSZKI SÓL,
PIEPRZ I
CUKIERWYKONANIE
Bób opłukać, zalać wrzącą
wodą, ugotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania posolić. Następnie odcedzić, odsączyć, obrać.
Cebulę obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną
wodą, ugotować na półmiękko, odcedzić, włożyć do
bobu. Dodać
masło,
koncentrat pomidorowy, pokrajane
parówki na talarki, posiekaną
natkę pietruszki i
przyprawy, chwilę poddusić i doprawić do smaku.środa, 06 lipca 2011, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »