Wykonanie
« KNEDLE Z
BUŁKĄSAŁATKA Z
POMIDORA I
OGÓRKA »4
UDKA Z KURCZAKA2 ZĄBKI
CZOSNKUKILKA LIŚCI
SZAŁWI SUSZONEJSÓL,
PIEPRZOLEJWYKONANIE
Udka z kurczaka opłukać pod bieżacą zimną
wodą, osuszyć.
Czosnek obrać, posiekać.
Szałwie drobno posiekać. Natrzeć udka
solą,
pieprzem,
czosnkiem i
szałwią. Włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Potem polać tłuszczem, zrumienić w silnie rozgrzanym piekarniku i piec około 1 godziny, skrapiając
wodą, następnie wytworzonym sosem. Miekkie udka wyjąć, ułożyć na półmisku. Sos można podprawić
śmietaną.niedziela, 19 czerwca 2011, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »