Znowu czekoladki :)Tym razem wypełnione masłem orzechowym z kawałkami orzechów.Dla wielbicieli tegoż orzechowego masła i czekolady.Czekoladki są malutkie(mimo iż na zdjęciu wyglądają dość pokaźnie) więc i tego masła jest niewiele a jednak całość świetnie się uzupelnia i dobrze smakuje:) Tak na jeden kęs w sam raz:)Polecam!Składniki:100 g czekolady mlecznej,ciemnej2 pełne łyżki (z czubkiem) masła orzechowego (z kawałkami orzechów)12 malutkich foremek na czekoladkipędzelekCzekoladę łamiemy,wkładamy do rondelka i topimy w kąpieli wodnej.Roztopioną czekoladą pokrywamy od wewnątrz każdą malutką foremkę.Foremki wkładamy do lodówki żeby czekolada całkowicie zastygła.Gdy czekolada w foremkach będzie już twarda,możemy foremki napełnić masłem orzechowym.Masło możemy delikatnie podgrzać,będzie miększe i latwiej będzie mam napełniać nim foremki.Nie może być jednak zbyt ciepłe.Każdą napełnioną masłem foremkę pokrywamy roztopioną czekoladą.Foremki ponownie wstawiamy do lodówki.Czekoladki są bardzo dobre,słonawe masło orzechowe i słodka czekolada to duet doskonały.