Wykonanie
Pyszne,złote, idealne dla dużych i małych.Gorąco polecam:)Składniki:Spory kawałek dyni(u mnie ok.700 g)1 miarka (łyżka)
oliwy z oliwekszczypta
papryki w proszkusó l
Dynię pokroić na mniejsze kawałki,z każdego kawałka,
ostrym nożem odcinać cieniutkie plasterki.
Potem z każdego plasterka delikatnie odciąć skórkę(można zrobić na odwrót,czyli najpierw odciąć z większych kawałków skórę a
potem pokroić na plasterki).Plasterki dyni włożyć do miski i skropić je
oliwą,posypać
papryka,wymieszać.Plasterki ułożyć na patelni Tefal ActiFry i ustawić czas pieczenia na 30-35 minut.Od czasu do czasu sprawdzić czy nie trzeba otworzyć pokrywy i przemieszać plasterków dyni drewnianą
łopatką.Upieczone posypac
solą.Przyjemnego chrupania:)