Wykonanie
Takie danie jest po prostu idealne jesienią. Rozgrzewające, pachnące, sycące, a składniki na wyciągnięcie ręki.Posiekałam średniej wielkości główkę
białej kapusty. Wrzuciłam do garnka, osoliłam i zalałam
wodą do 3/4 objętości
kapusty. Po około 5 minutach dodałam 2 łyżki
majeranku, łyżkę słodkiej mielonej
papryki, pół łyżeczki harissy (
chilli), 4
ziela angielskie, 2
listki laurowe. Posiekałam 2 duże
cebule i pęczek
natki pietruszki, dużą
marchewkę pokroiłam w cienkie plasterki, pętko dobrej
kiełbasy pokroiłam w kosteczkę i wszystko dodałam do
kapusty.Kiedy
kapusta była miękka, dodałam 2 łyżki
koncentratu pomidorowego. Na patelni rozpuściłam 3 łyżki
smalcu i kiedy był gorący wsypałam 3 łyżki
mąki. Smażyłam do lekkiego zezłocenia, po czym dodałam do
kapusty.