Wykonanie
Oto kolejny muffinkowy przepis w ramach:
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2009_slash_01_slash_Laciate-Muffinki-z-chalwa/l/-2088889056.JPG)
Przepis ten to kolejna modyfikacja przepisu na muffinki
czekoladowe Nigelli plus
chałwa (podejrzana u Majany)
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2009_slash_01_slash_Laciate-Muffinki-z-chalwa/l/-1112402253.JPG)
Składniki suche :250g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia½ łyżeczki
sody oczyszczonej1 łyżka
kakao175g
cukruSkładniki mokre:250ml
mleka90ml
oleju roślinnego1
jajko1 łyżeczka
aromatu waniliowegochałwa do nadzienia
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2009_slash_01_slash_Laciate-Muffinki-z-chalwa/l/-1038870861.JPG)
Wykonanie:Składniki mokre wymieszać w jednej misce. Składniki suche (bez
kakao) wymieszać w drugiej misce. Następnie składniki suche podzielić na połowę i do jednej z nich dodać
kakao i wymieszać. Składniki mokre podzielić na pół i wymieszać jedną połowę składników mokrych z składnikami suchymi bez
kakao, a pozostałą część składników mokrych delikatne wymieszać z ze składnikami suchymi z
kakao.Do foremek wkładać na spód jedną łyżkę ciasta ciemnego, następnie wkładać kawałek
chałwy (wielkość zależy od upodobań łasuchów) a na to łyżkę ciasta jasnego. Kolejność ciast można oczywiście zamienić. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.Smacznego/wydrukuj przepis/
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2009_slash_01_slash_Laciate-Muffinki-z-chalwa/l/759727644.jpg)