Wykonanie
W sam raz do zrobienia, na 10 minut przed imprezą. Albo, jeśli tak jak mi, zaczął się Wam rok dosyć intensywnie i nie macie czasu na długie gotowanie.Trochę ostra (
rukola) i trochę
mleczna (
mozzarella) ale i orzeźwiająca (
kolendra) i słodkawa (krem balsamiczny). Fuzja smaków jak się patrzy!
Dla 2
glodnych osób:2 duże garści
rukoliok 100 g
karczochów w zalewie2 garści czarnych
oliwekkula
mozzarelligarść świeżej
kolendry, lekko potarganejkrem balsamiczny i
sól do smaku
Rukolę dokładnie myję i suszę w wirówce do suszenia
sałaty.
Karczochy i
oliwki odcedzam z zalewy.
Mozzarellę kroję w kostkę.
Kolendrę lekko targam.Całość wrzucam do miski, lekko
solę i skraplam kremem balsamicznym.Wyśmienicie smakuje z grzankammi czosnkowymi lub grissini.