Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wątroba wieprzowa 600 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
jabłka winne 2 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
majeranek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Pozbawioną błon wątrobę pokroić na plastry, oprószyć
mąką i usmażyć, lekko rumieniąc. Pod koniec smażenia posypać
solą i
pieprzem. Umyte
jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, oprószyć
majerankiem i upiec w piekarniku. Oczyszczoną
cebulę pokroić w krążki i zrumienić na
maśle. Usmażoną
wątróbkę układać na jabłkach, na niej
cebulę, polać
masłem, trzymać chwilę w piekarniku.
Wątróbkę podawać przybraną krążkami
cytryny, z frytkami lub
ryżem, gotowanymi
brokułami i
sałatą z
pomidorów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: