ßßß Cookit - przepis na Wątróbka z jabłkami

Wątróbka z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wątroba wieprzowa 600 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
jabłka winne 2 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
majeranek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Pozbawioną błon wątrobę pokroić na plastry, oprószyć mąką i usmażyć, lekko rumieniąc. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem. Umyte jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, oprószyć majerankiem i upiec w piekarniku. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki i zrumienić na maśle. Usmażoną wątróbkę układać na jabłkach, na niej cebulę, polać masłem, trzymać chwilę w piekarniku. Wątróbkę podawać przybraną krążkami cytryny, z frytkami lub ryżem, gotowanymi brokułami i sałatą z pomidorów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5984/Watrobka-z-jablkami