Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kura 1 sztukglutaminia
sodu 1 łyżek deserowych
sól według uznania
sos sojowy według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
przyprawy chińskie według uznaniaWykonanie:
Kurę wypłukać i osuszyć, następnie natrzeć ją - wewnątrz i z zewnątrz -
solą, glutaminianem
sodu,
pieprzem, przyprawami!
sosem sojowym. Do środka włożyć łodygi zielonej
pietruszki. Od¬stawić na 24 godziny. Następnie
kurę włożyć do miski, miskę natomiast do gotującej
wody, przy¬kryć i gotować przez 3-4 godziny, uzupełniając wyparowaną
wodę. Gdy
kura jest miękka, gar¬nek odstawić i ostudzić. Następnie wyjąć kości i posiekać ją na kawałki, ułożyć na patelni i za¬lać dowolnym sosem. Podgrzać
kurę i podawać bezpośrednio na patelni z
chlebem,
bułką,
ryżem,
ziemniakami lub
bułką paryską.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: