Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kiełki soi 200 gramów
papryka czerwona 100 gramów
papryka zielona 100 gramów
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
sos sojowy japoński 1 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek deserowych
sól według uznania
natka pietruszki 1 łyżek stołowychWykonanie:
Kiełki sojowe przepłukać. Oczyszczone
paprykę pokroić w cienkie paski i zblanszować w 2 litrach wrzącej
wody, przełożyć na sito i przepłukać zimną
wodą. 4 łyżki
wody z blanszowania
papryki wymieszać z pozostałymi przyprawami i doprawić do smaku. Dodać
paprykę,
kiełki i siekane
natkę pietruszki, na krótko odstawić.Uwagi:
Natka pietruszki posiekanaJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia BułgarskaSałatkiKomentarze:Autor: IzzzData: 2009-04-20
Kiełki smakują świetnieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: