ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobakłażan 1 sztukcukinia 2 sztukpapryka kolorowa 3 sztukpomidory 4 sztukcebula 1 sztukoliwki czarne 50 gramówoliwa 6 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychocet winny 2 łyżek stołowychlistki bazylii według uznaniaWykonanie:Umytego bakłażana przekroić w poprzek na pół i pokroić na plasterki, a umyta cukinie pokroić na plastry. oczyszczona paprykę pokroić na paski. Sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. oczyszczona cebule pokroić na talarki.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić bakłażana, smażyć 5 minut i przełożyć na talerz. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, usmażyć cukinię. Zdjąć ją z patelni, dolać oliwę i usmażyć paprykę. Pod koniec dodać cebulę. Warzywa przełożyć na patelnię, dodać ocet, cukier i pomidory. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem, wrzucić oliwki. Podawać posypane listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: