ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż 300 gramówcukinia 1 sztukmarchewka 2 sztukbrokuły mrożone 0,5 sztukkalafior mrożony 200 gramówcebula 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkibazylia 3 łyżek stołowychser żółty 100 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowany w osolonej wodzie ryż osączyć. Umytą cukinie pokroić w plasterki. Oczyszczone marchewki tez pokroić w plasterki. Do osolonego wrzątku wrzucić warzywa razem z kalafiorem i brokułami. Gotować 5 minut. Odcedzić i ostudzić. Oczyszczona posiekana cebule wymieszać z ryżem i warzywami, doprawić do smaku pieprzem oraz solą.Ryż i warzywa ułożyć na czterech kawałkach papieru do pieczenia. Zmiksować masło z rozdrobnionym czosnkiem, posiekana bazylią, szczypta soli oraz pieprzu.Na warzywach rozsmarować masło, całość posypać startym żółtym serem. Szczelnie zawinąć w papier i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: