ßßß Cookit - przepis na ďż˝ledzie po wďż˝osku

�ledzie po w�osku

nazwa

Wykonanie

Te śledzie z pewnością przypadną tym, którzy lubią włoskie smaki. Dodany tu koper sprawia, że są wyjątkowe - jeśli próbowaliście już porchetty, to wiecie, jakiego klimatu oczekiwać. A jeśli nie próbowaliście, zachęcam do ich przygotowania - suszone pomidory i kapary wprowadzą choć troszkę słońca na nasz stół :) Przepis na podstawie Haps .
250 g śledzi typu matjas (1 opakowanie)
2 cebule - obrane, pokrojone w piórka
3 łyżki małych kaparów
3 suszone pomidory - pokrojone w cienkie paseczki
1 łyżka kopru włoskiego - rozkruszonego lekko w mo ź dzierzu
2 ziarna ziela angielskiego - rozkruszone lekko w m oź dzierzu
2 nieduże listki laurowe
6 łyżek oleju
czarny pieprz do smaku
1. Śledzie moczymy przez pół godziny w zimnej wodzie, po czym kroimy w kawałki.
2, Śledzie mieszamy z cebulą, pokrojonymi pomidorami, kaparami oraz przyprawami i olejem. Doprawiamy do smaku czarnym, świeżo zmielonym pieprzem.
Odstawiamy na dobę (co najmniej 12 godzin) do lodówki, by smaki się wymieszały.
Kategoria:
Ryby
Autor(ka): rain1drop Czas publikacji: czwartek, 20 grudnia 2018 15:11
Opcje
Poleć znajomemu wpis „Śledzie po włosku”
Polecane wpisy
Śledzie marynowane w occie
Odkąd zaczęłam sama przygotowywać śledzie w occie, zdecydowanie bardziej wolę je od kupnych. Przede wszystkim mam wpływ na jakość ryby, bo sama ją sobie wybiera
Śledź z koperkiem
Śledź z koperkiem to smaczny sposób, by klasycznego śledzia z cebulą w oleju podać trochę inaczej. Tak podane śledzie zyskują nowy smak i atrakcyjny wygląd. 500
Śledzie w sosie musztardowym
Jedną z najlepszych cech śledzi (oprócz ich smaku) jest fakt, że można je przygotowywać na setki sposobów, za każdym razem uzyskując inny efekt i inne danie. Ba
Śledź i sałatka z jaj – na Wigilię i nie tylko
W czasach, gdy panowie zarabiali na dom, a panie zajmowałysię jego oporządzaniem, był taki zwyczaj, że przed Wigilią (przed Wielkanocą zresztą też!) panowie zni
Wędzone śledzie z awanturką
Za mało, zwykle wciąż za mało jadamy ryb. A warto sięgać po te w każdej postaci. Wszystkie zaopatrują nas w fosfor i wapń. W zdrowe kwasy nienasycone. Nie odbie
Trackback
Źródło:http://passionfruit.blox.pl/2018/12/Sledzie-po-wlosku.html