Wykonanie
Babki i babeczkiBoże NarodzenieCiastaCiasta
biszkoptoweCiasta
czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta krucheCiasta ucieraneCiasta z krememCiasta z
owocamiCiasteczkaCiasto francuskieDeseryInne
Kurczak i
indykMakaronyMakowceMuffinki
NapojeObiady
PieczywoPierniki i pierniczkiPrzekąskiPrzekładańce
PrzetworyPrzystawki
RybySałatkiSernikiŚniadanieSzarlotki i jabłecznikiTarty
TortyWegetariańskieWielkanoc
WieprzowinaWołowinaWytrawne wypiekiZapiekankiZupyTagi
banany biszkopt brownie ciasto
Ciasto francuskie ciasto kruche
czekolada drób herbatniki kurczak mak makaron makowiec
migdały obiad
orzechy orzechy włoskie pieczarki ryba sałatka sernik sos bolognese sos
śmietanowy spaghetti
suszone śliwki szpinak słonecznik tarta tuńczyk twaróg Wieprzowina wołowina śliwki śmietana święta
Ekspresowy obiad, zawierający mało składników. Idealny dla miłośników
szpinaku 😉
Składniki:1 duża
pierś z kurczaka1 opakowanie
mrożonego szpinaku lub
szpinak świeży1/2
cebuli3-4 ząbki
czosnkuMałe opakowanie
śmietany 18%sól,
pieprz,
curry,
gałka muszkatołowa,
przyprawa do kurczaka, odrobina
cukru,
papryka słodkaoliwa do smażeniaulubione dodatki, np.
makaronPoziom trudności 0 . 5/5
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę i doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
przyprawą do kurczaka i
curry.
Oliwę rozgrzać i wrzucić
kurczaka. Chwilę podsmażyć.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dorzucić do
kurczaka i chwilę smażyć razem. Pod koniec smażenia przecisnąć
czosnek przez praskę i dodać do
kurczaka. Zamieszać i dodać
szpinak. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Po tym czasie dodać
śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku wg. upodobań. Ja poza
solą i
pieprzem dodaję również odrobinę
cukru dla podkręcenia smaku,
curry, gałkę i
paprykę słodką.Podawać np. z
makaronem.Smacznego!
Udostępnij postBądź na bieżącoSzukaj na bloguArchiwaArchiwapozycjonowanie stron