Przez Marzena 12 grudnia 2018Składnikisoczewica czerwona - 1/2 szklankisoczewica zielona - 1/2 szklankikasza jaglana - 1/2 szklankiśrednia cebula - 1 sztukaczosnek - 2 sztukiprzyprawa do grilla - 1 łyżeczkaprzyprawa podlaska do pasztetów - 1 łyżkakurkuma - 1/2 łyżeczkiolejkokosowy - 2 łyżkipieprz, sól (czarna) i przyprawa warzywna do smakuInstrukcjeUgotować soczewicę zieloną i czerwoną razem w 2.5 szklanki osolonej wody dodając obraną cebulę i czosnek i część przypraw.Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni po czym przepłukujemy gorącą wodą. Gotujemy w 1 i 1/3 szklanki wody z resztą przypraw i olejem.Po ugotowaniu, jeszcze gorącą kaszę i soczewicę, miksujemy w blenderze na wysokich obrotach. Dobre zmiksowanie gwarantuje udany pasztet.Wylewamy do foremki (keksówka) i zostawiamy do wystygnięcia.@ Pod koniec gotowania, soczewicę dobrze doprawiamy, wtedy pasztet na pewno będzie smaczny. Jeżeli nie macie przyprawy podlaskiej do pasztetu, to należy dodać majeranek i zmielony liść laurowy (1/3 łyżeczki)@ Poracja na 4 osoby.5 gwiazdek, bazując na 1 ocenach