Wykonanie
« ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z
MAKARONEM70 dag
marchwi3 dag
masła lub
margaryny100 ml
śmietanynatka pietruszkisól,
cukier,
sok z cytryny do smaku
WYKONANIE
Marchew umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wrzącą osoloną
wodą z dodatkiem
cukru i
masła, ugotować do miękkości pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać
śmietanę.
Marchew doprawić i połączyć z posiekaną
pietruszką.niedziela, 25 lutego 2018, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisy
WĄTRÓBKA Z
JABŁKIEM W
ŚMIETANIEok. 500 g
wątróbki drobiowej 1
cebula 1
jabłko mąka do obtoczenia 100 ml płynnej, słodkiej
śmietany sól,
pieprz 3- 4 łyżki
oleju do smażenia WYKONZUPA-KREM Z
MARCHWI4 SZKLANKI
WYWARU LUB
BULIONU 4-5
MARCHEWKI 2
PIETRUSZKI 1/4
SELERA DUŻEGO LUB 1/2 MAŁEGO
ŚMIETANA 4 DAG
MASLA BUŁKA NA GRZANKI
SÓL,
CUKIER WYKONANIE
KAPUSTA WIGILIJNA2 kg wyborowej
kiszonej kapusty wyłożyć na durszlak, przelać zimną
wodą. Zasmażyć, nie rumieniąc na 10 dag
masła,
kapustę podlać paroma łyżkami smaku
grzybowego