MARCHEW A'LA CESARZOWA

nazwa

Wykonanie

« ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM
70 dag marchwi
3 dag masła lub margaryny
100 ml śmietany
natka pietruszki
sól, cukier, sok z cytryny do smaku
WYKONANIE
Marchew umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i masła, ugotować do miękkości pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać śmietanę. Marchew doprawić i połączyć z posiekaną pietruszką.
niedziela, 25 lutego 2018, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM W ŚMIETANIE
ok. 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula 1 jabłko mąka do obtoczenia 100 ml płynnej, słodkiej śmietany sól, pieprz 3- 4 łyżki oleju do smażenia WYKON
ZUPA-KREM Z MARCHWI
4 SZKLANKI WYWARU LUB BULIONU 4-5 MARCHEWKI 2 PIETRUSZKI 1/4 SELERA DUŻEGO LUB 1/2 MAŁEGO ŚMIETANA 4 DAG MASLA BUŁKA NA GRZANKI SÓL, CUKIER WYKONANIE
KAPUSTA WIGILIJNA
2 kg wyborowej kiszonej kapusty wyłożyć na durszlak, przelać zimną wodą. Zasmażyć, nie rumieniąc na 10 dag masła, kapustę podlać paroma łyżkami smaku grzybowego
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2018/02/MARCHEW-ALA-CESARZOWA.html