ßßß Cookit - przepis na Jabďż˝ecznik z orzechowďż˝ kruszonkďż˝

Jab�ecznik z orzechow� kruszonk�

nazwa

Wykonanie

« Pączki łyżką kładzione
Na formę o średnicy 26 cm:
400 g mąki
275 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
225 g masła
szczypta soli
5 jajek
100 g drobno posiekanych orzechów laskowych
2 łyżki mielonych orzechów laskowych
800 g jabłek
2- 3 łyżki soku z cytryny
250 g gęstej śmietany 30%
1 opakowanie sosu waniliowego do gotowania
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Mąkę wymieszać z 200 g cukru, cukrem waniliowym, posiekanym masłem, solą, 1 jajkiem i posiekanymi orzechami aż powstanie kruszonka. Połową kruszonki wyłożyć wysmarowaną tłuszczem formę. Posypać mielonymi orzechami i wyłożyć jabłka. Śmietanę wymieszać z 75 g cukru, 4 jajkami i sosem waniliowym w proszku, polewę wylać na jabłak. Posypać pozostałą kruszonką. Piec w temperaturze 200st. C (z termo obiegiem- 175 st. C) 50 minut.
środa, 21 lutego 2018, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
Äppeltarta- Szwedzki tort jablkowy
Na moje urodziny- tym razem swietowalam w stylu skandynawskim. Mowie wam: Palce lizac! Na forme o srednicy 26 cm: spod biszkoptowy: 3 jajka 3 lyzki zimnej wody
Szybki placek z jablkami
Polecam! Bo szybki i smaczny :) Na forme o srednicy 26 cm: 500 g jablek 375 g maki 1/2 opakowania proszku do pioeczenia (ok. 2 lyzeczki) 1/2 lyzeczki cynamonu 2
Jablecznik z marcepanowa polewa
Czy jeszczetrwa sezon na jableczniki i szarlotki? U mnie tak! Zapraszam nawielki placek na cala blache! Blaszka o wymiarach 40x30 cm: ciasto: 400 g maki szczypt
Czekoladowe ciasto z bananami
Polecam Wam serdecznie Kochane Pasibrzuchy to wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z bananami. Lista zakupów na formę o średnicy 26 cm: 350 g mąki (2 szklanki) 1
CIASTO Z JABŁKAMI I PIANKĄ
Smaczne i łatwe do przygotowania ciasto o smaku jabłek i zapachu cynamonu. Delikatna pianka dodaje "odrobinę" dodatkowej słodyczy :) 1 kg. jabłek 1 kostka marga
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2018/02/Jablecznik-z-orzechowa-kruszonka.html