Spaghetti z pomidorowym sosem to chyba pewniak w każdym domu. Jeśli znudziliście się już klasyczną wersją, polecam wymienić mięso na… aromatyczne orzechy włoskie o kuszącym zapachu wędzonki! Do tego masa ziół, gęsty, pomidorowy sos, makaron obowiązkowo al dente no i solidna szczypta płatkówdrożdżowych lub parmezanu z kruszonych migdałów .Porcje: 4Składniki► makaron spaghetti [300 g]► mięso mielone z orzechów [100 g]► passata pomidorowa [400 g]Dodatkowo► bazylia [1 łyżeczka]► oregano [1 łyżeczka]► czosnek granulowany [1 łyżeczka]► sól [1 łyżeczka]► świeżo mielony pieprz [do smaku]PrzygotowaniePassatę przelać na patelnię, doprawić ziołami i przyprawami i redukować na małym ogniu przez ok 15 minut.Po upływie tego czasu dodać uprzednio przygotowane orzechy .Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Podawać wszystko póki gorące.Smacznego!