Spaghetti z orzechowym ragu (3 składniki)

nazwa

Wykonanie

Spaghetti z pomidorowym sosem to chyba pewniak w każdym domu. Jeśli znudziliście się już klasyczną wersją, polecam wymienić mięso na… aromatyczne orzechy włoskie o kuszącym zapachu wędzonki! Do tego masa ziół, gęsty, pomidorowy sos, makaron obowiązkowo al dente no i solidna szczypta płatków drożdżowych lub parmezanu z kruszonych migdałów .
Porcje: 4
Składniki
makaron spaghetti [300 g]
mięso mielone z orzechów [100 g]
► passata pomidorowa [400 g]
Dodatkowo
bazylia [1 łyżeczka]
oregano [1 łyżeczka]
czosnek granulowany [1 łyżeczka]
sól [1 łyżeczka]
► świeżo mielony pieprz [do smaku]
Przygotowanie
Passatę przelać na patelnię, doprawić ziołami i przyprawami i redukować na małym ogniu przez ok 15 minut.
Po upływie tego czasu dodać uprzednio przygotowane orzechy .
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podawać wszystko póki gorące.
Smacznego!
Źródło:https://wilkuchnia.pl/2017/11/spaghetti-z-orzechowym-ragu.html