Wykonanie
«
Ziemniaki zapiekane z
jajkiem i
szynkąNa niedzielny obiad.
Zrodlo przepisu: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/poledwiczki-duszone-w-
cebuli-4Składnikipolędwiczka wieprzowa ok. 0 , 5 kg4 średnie białe
cebule2 łyżki
masła klarowanego
sól,
czarny pieprz,
tymianekząbek
czosnkubulionPolędwiczkę myjemy osuszamy i kroimy na około 1cm plastry. Delikatnie spłaszczamy ręką i obustronnie przyprawiamy
solą,
pieprzem i
tymiankiem. W garnku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy
masło klarowane. Osmażamy
polędwiczki z obu stron prze minutę a następnie wykładamy na talerz. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia
mięsa przesmażamy pokrojone w piórka
cebule aż się nie zeszklą. Dodajemy
polędwiczki i podlewamy
bulionem tak, aby zakrył
mięso.Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut. Jeżeli płyn się zredukuje zbyt szybko możemy
mięso podlać jeszcze niewielka ilością
wody lub
bulionu.poniedziałek, 04 grudnia 2017, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyGlazurowane
żeberkaDla 4 osób: 1 kg
żeberek wieprzowych 1/2 szklanki pikantnego
kechupu 2 łyżki
koncentratu pomidorowego 2 łyżki czerwonego
octu winnego 2 łyzki
brązowego cukru 3Kotleciki w migdałachDziś bardzo prosto i pożywnie: Kotlety
schabowe w migdalowej panierce. Podałam inaczej niż w oryginale, bo z
makaronem i
sosem pieczarkowym. Dla 4 osób: Polędwiczka wieprzowa w cieście
chlebowymTym razem pomogłam sobie gotowa
mieszanka chlebową. Dla 4 osób: 1 polędwiczka wieprzowa o wadze 600 g 250 g gotowej mieszanki chlebowej do wypieku jasnego pieczZupa gołąbkowaRazem z blogowymi koleżankami, z Anią i Martą gotowałyśmy zupę z
kapusty. J zdecydowałam się na ugotowanie zupę gołąbkową z
włoską kapustą. Bardzo nam ta zupa
Wieprzowina 5 smaków z warzywami
Wieprzowina 5 smaków to szybki sposób na przygotowanie dania w stylu chińskim. To tak, jakbyśmy jedli sajgonki, tylko bez bawienia się w zawijanie całości i sma