Wykonanie
czwartek, 30 Listopad 2017, autor: blue_megi, 3 komentarzeNocna owsianka to idealne rozwiązanie dla leniwych/zapracowanych *, którym rano nie chce się/nie mają czasu* przygotowywać śniadania.*niepotrzebne skreślić 😉Do tego zdrowa, sycąca, a
płatki owsiane nie są w niej takie glutowate jak w wersji gotowanej. Dziś wersja lekko świąteczna, z dodatkiem
maku,
miodu,
cynamonu i
rodzynek.Składniki dla 1 osoby:1/2 szklanki
płatków owsianych górskich2 łyżki
makupół szklanki
mleka migdałowego (może być również każde inne)3 łyżki
jogurtu greckiego1 łyżka
miodu2 łyżki
rodzynek sułtanek1/3 łyżeczki
cynamonuszczypta mielonych
goździkówWszystkie składniki mieszamy i wkładamy na noc do lodówki. Rany wyciągamy i jemy 🙂 Smacznego!